در بازار میوه رخ داد؛

بازار فروش پرتقال

بازار فروش پرتقال به گزارش رصد كالا فروش پرتقال تنظیم بازار شب عید در تابستان سبب افزایش عدم تعادل عرضه و تقاضا گردید.


عرضه میوه های وارداتی به دغدغه ای همیشگی برای بازار داخلی تبدیل شده است كه زیان های جبران ناپذیر برای تولیدكنندگان هم دارد؛ بر این اساس، با شروع فصل تابستان و عرضه میوه های متنوع، بازار مصرف این محصولات در شرایطی قابل قبول در اختیار كشاورزان و مردم قرار می گیرد؛ به نحوی كه طبق روال معمول مصرف كننده با قیمت مناسب انواع میوه نصیبش می شود و تولیدكننده میوه خود را با قیمتی قابل قبول در بازار پرطرفدار آن عرضه می كند؛ اما تابستان امسال بازار میوه شرایط مناسبی ندارد.
بررسی میدانی از میدان مركزی میوه تره بار نشان دهنده برهم خوردن بازار عرضه و تقاضاست به نحوی كه وفور میوه در یك سو و ركود خرید از سوی دیگر حجم عظیمی از این محصولات را با خطر نابودی مواجه كرده است. اكبری یكی از غرفه داران میدان مركزی میوه و تره بار تولید بی اندازه و حمایت نكردن دولت از كشاورزان برای یافتن راهكاری مناسب را دلیل این نابسامانی می داند.
به گفته دیگر غرفه داران بسته بودن درهای بازار صادراتی علت وضعیت فعلی بازار میوه است؛ البته تولید میوه نامرغوب و كاهش قدرت خرید مردم را نیز می توان از دیگر دلایل ركود بازار میوه دانست.
در حالی كه شرایط خشكسالی و كاهش منابع و ذخایر آبی نشان از بحرانی خطرناك است، تولید نامحدود و كنترل نشدن میوه در حالی كه بازاری برای فروش آن وجود ندارد نشان از بی تدبیری است.
به گفته حسن میرزایی، عضو هیات امنای میدان مركزی میوه و تره باره در حالی كه طبق روال همیشه میوه ساعت ۱۲ شب در میدان وارد و تا ۵ صبح بطور كامل توزیع می شود امروز كه تا ظهر زمانی نمانده بود، وضع میوه در میدان به نحوی است كه به نظر می رسد اصلا میوه ای به فروش نرسیده است.
میرزایی با اشاره به تولید انبوه میوه افزود: نبود بارهای صادراتی بر معضلات فعلی بازار میوه افزوده است؛ وی با اشاره به اینكه قیمت فعلی میوه ها هزینه حمل ونقل و بسته بندی آن را نیز نصیب كشاورز نمی كند، گفت : مسئولان باید برای وضعیت فعلی میوه برنامه مناسبی تهیه كنند.
عرضه میوه های ذخیره سازی شده برای تنظیم بازار شب عید شوك جدیدی بر پیكر بیمار بازار میوه وارد كرده است؛ جلیل جلیل زاده، با اشاره به فروش پرتقال های تولید شده در مصر و تركیه در بازار میوه كشور گفت : بازار میوه شب عید نیازی به واردات این محصول نداشت و امكان تامین نیاز مردم دراین ایام خاص با تولید داخل امكان پذیر بود اما با وجود این واردات پرتقال انجام شد.
وی با بیان اینكه دست اندركاران واردات میوه با دلایل نامعلوم اقدام به واردات پرتقال در آن زمان كردند، ادامه داد: رقم واردات بیشتر از ۵ هزار تن بود به نحوی كه از عید تاكنون یعنی پنج ماه پس از ایام نوروز همچان شاهد ورود این محصول به بازار هستیم.
جلیل زاده با اشاره به اشباع بازار از میوه های تولید داخل گفت : روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ تن میوه به میدان مركزی وارد می شود و عرضه میوه خارجی با قیمت پایین سیب انباشت میوه داخلی در حجره ها شده است.
این عضو هیات امنا با اشاره به اینكه واردات توسط شركت های دولتی بوده و این اتقاق بر خلاف قانون است، افزود : توزیع این میوه در شب عید و برای قشر آسیب پذیر بود اما پس از ۴ ماه این میوه همچنان در حال توزیع است.
وی واردات را چندین برابر نیاز بازار دانست و گفت: این رویه سبب ضربه به كشاورزان می شود؛ به گفته یكی از توزیع كنندگان پرتقال وارداتی این محصول ۱۳ ماه در سردخانه ها نگهداری و هم اكنون به بازار عرضه شده و هدف ان فروش میوه با قیمت بالا بوده است.
محمد خدادوست، عضو دیگر هیئت امنای میدان مركزی میوه و تره بار با اشاره به اینكه طبق اعلام وزارت جهاد كشاورزی از ۸۰۰ هزار پرتقال تولید شده در شمال كشور فقط ۲۰۰ هزار تن دچار سرمازدگی شده است، گفت: بقیه این میوه توسط بخش خصوصی ذخیره سازی شده كه كشور را از واردات بی نیاز می كرد اما واردات اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به واردات ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تنی پرتقال برای شب عید ادامه داد: واردكنندگان این پرتقال بابت آن از دولت یارانه دریافت می كنند در حالی كه پرتقال داخلی كشور كیلویی ۷۰۰ تومان عرضه می شود اما فقط قیمت بسته بندی آن هزار و ۵۰۰ تومان است.
 

1396/05/10
23:37:57
5.0 / 5
5438
تگهای خبر: بازار , قیمت , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها