قالیشویی مكانیزه بهتر است یا سنتی؟

بررسی اهمیت قالیشویی در بین ایرانیان

بررسی اهمیت قالیشویی در بین ایرانیان به گزارش رصد كالا در بین ایرانیان معمولا زمانی كه صحبت از خانه تكانی می شود، قالیشویی بعنوان یكی از مهم ترین و در واقع عمده ترین بخش خانه تكانی توجه همه را به خود جلب می كند.



به گزارش رصد كالا به نقل از مهر، این مساله به خصوص به هنگام عید نوروز كه همگی دست به خانه تكانی اساسی می زنیم و دوست داریم با پاكیزگی تمام به استقبال سال جدید برویم، قالیشویی اهمیتی دو چندان پیدا می كند. اما اگر بخواهیم در بین كارهای خانه تكانی مقایسه ای به عمل بیاوریم، قالیشویی یقینا سخت ترین و پرزحمت ترین كار خانه تكانی به حساب می آید.
برای اینكه بدانیم چرا قالیشویی یا همان شستشوی فرش سخت ترین و وقت گیرترین بخش خانه تكانی است؟، ابتدا بیایید زحماتی كه یك قالیشویی سنتی دارد را در مراحل مختلف بررسی نماییم.
مراحل مختلف قالیشویی سنتی
برای آن دسته از خانواده هایی كه می خواهند خودشان قالیشویی كنند و شستشوی فرش را به كارخانه قالیشویی تحویل ندهند، نخستین مساله داشتن فضای كافی برای این كار است. پس در همین مرحله اول كار معلوم می گردد كه خیلی از خانواده ها نمی توانند خودشان قالیشویی كنند.
به دلیل اینكه آپارتمان نشینی توسعه پیدا كرده و خیلی از خانواده ها به علت این كه از آپارتمان بعنوان مسكن استفاده می نمایند و اینكه آپارتمان نشینی فرهنگ و هنجارهای خاص خودش را دارد و به ساكنین اجازه هركاری را نمی دهد، امكان قالیشویی برای خیلی از خانواده ها از بین می رود، به خصوص در كلان شهرها كه به علت قیمت بالای زمین و مسكن، آپارتمان نشینی رواج بیشتری دارد، طبیعتا قالیشویی سنتی خیلی كمتر رواج دارد.
به عنوان مثال كلان شهر تهران را تصور كنید كه تا چه اندازه مردم آن به آپارتمان نشینی روی آورده اند. همین عامل سبب شده كه قالیشویی تهران با قالیشویی در دیگر شهرها متفاوت باشد. این تفاوت در میزان استفاده از قالیشویی مكانیزه و همینطور تفاوت در تعرفه قالیشویی است، یعنی چون استقبال از قالیشویی ماشینی در تهران بیشتر از دیگر شهرهااست، تعرفه قالیشویی نیزدر تهران گران تراز بقیه شهرها هستند.

مرحله بعدی، حمل كردن فرش به فضای شستشو است كه این مرحله بویژه برای افراد مسن تر مرحله ای سخت به حساب می آید. كار بعدی این است كه فرش حسابی خیسانده شود، بعد از خیس خوردن، فرش آمادگی پیدا می كند كه مواد شوینده را روی آن بریزیم. وقتی مواد شوینده روی آن ریخته شد، مرحله اصلی شستشوی فرش شروع شده كه در این مرحله معمولا با وسیله ای به نام فرچه باید روی تمام سطح فرش عمل سابیدن صورت گیرد تا مواد شوینده به خوبی در تمام سطح و عمق فرش نفوذ كند.
مرحله بعدی، مرحله پارو كشیدن است. در این مرحله یك نفر آغاز به پارو كشیدن می كند و این عمل را تا زمانی انجام می دهد كه آبی كه از سطح فرش با پارو جمع می شود، آب زلال و عاری از هرگونه چرك باشد. پس از این كار مرحله آبگیری است كه در این قسمت معمولا فرش را لوله می كنند و آنقدر با چوب روی آن می كوبند تا به خوبی آبگیری شود. مرحله بعدی كه دشوار است مرحله حمل فرش به فضای پهن كردن است و چون فرش خیس و سنگین تر شده، حمل آن هم دشوارتر می گردد.
توجه داشته باشید كه در قالیشویی سنتی علاوه بر فضای شستشوی فرش، باید فضایی هم برای پهن كردن فرش داشته باشید. توضیحاتی كه داده شد، مراحل مختلف قالیشویی سنتی بود كه با وجود سخت بودن، طرفداران خاص خودش را هم دارد. اغلب این طرفداران معمولا بخاطر اینكه نمی دانند در كارخانه قالیشویی به اصطلاح چه بلایی سر فرش شان می آورند خودشان زحمت قالیشویی را به جان میخرند. حالا ما می خواهیم نگاهی بیاندازیم به مراحل مختلف قالیشویی ماشینی تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.
مراحل مختلف قالیشویی در كارخانه قالیشویی
قالیشویی های مختلف با عنایت به نوع امكانات، فضا و تجهیزاتی كه دارند روش های متفاوتی برای شستشوی فرش عرضه می دهند كه ما در اینجا یكی از آنها را توضیح می دهیم.
مرحله اول: در این مرحله دستگاه قالیشویی كه دارای فرچه های گرد و چرخشی است از روی فرش عبور می كند و همانطور كه فرچه ها درتمام سطح فرش می چرخند و پرزها را جابه جا می كنند، از سوراخ هایی كه زیر دستگاه وجود دارد، آب روی فرش ریخته میشود. این كار معمولا دو سه باری انجام میشود تا فرش به خوبی خیسانده شود.
مرحله دوم: مرحله دوم، مرحله ریختن ماده شوینده یا تاید روی تمام سطح فرش است. این مرحله توسط كارگر قالیشویی انجام می گردد و او باید اندازه استفاده از ماده شوینده را بداند.
مرحله سوم: مرحله سوم، مرحله ای است كه دستگاه قالیشویی یكبار دیگر باید از روی فرش شما عبور كند. در این مرحله مانند مرحله اول دستگاه از روی فرش عبور می كند و با چرخیدن فرچه ها روی سطح فرش، شوینده به تمام قسمت های فرش نفوذ می كند. این مرحله به تشخیص كارگر قالیشویی چند بار تكرار می گردد و می توان گفت مهم ترین مرحله است.

مرحله چهارم: مرحله چهارم، مرحله آبگیری است. در اینجا فرش را لوله می كنند و آنرا در دستگاه خشك كن ضد چروك یا دستگاه آبگیر لوله ای قرار می دهند تا آب فرش را بگیرد.
مرحله پنجم: مرحله ی پنجم كه مرحله ی آخر است، مرحله ارسال فرش به سالن گرمخانه است. بعد ازینكه فرش از دستگاه خشك كن بیرون می آید، آنرا به سالن گرمخانه می برند تا فرش كاملا خشك شود و هیچ رطوبتی در آن باقی نماند.
مراحل مختلف قالیشویی به روش مكانیزه و سنتی را بررسی كردیم و دیدیم كه قالیشویی مكانیزه تا چه حد كار شستشوی فرش را آسان كرده است اما شاید برای خیلی ها انتخاب یك كارخانه قالیشویی معتبر كه بتوانند به آن اعتماد كنند، دشوار باشد؛ بخصوص نزدیك به عید نوروز كه می گردد خیلی از تهرانی ها دنبال قالیشویی های معتبر می روند و برای آنها سوال است كه بهترین قالیشویی تهران كدام است؟
پاسخ به این سوال كه بهترین قالیشویی تهران یا دیگر شهرها كدام است كار راحتی نیست، اما قالیشویی راگا تلاش كرده كه قالیشویی مناسبی باشد و با دارا بودن بیشتر از چهار دهه تجربه آماده عرضه انواع خدمات قالیشویی به مشتریان عزیز است.
سفارشات پس از ۴۸ ساعت لول و كاور شده درب منزل تحویل داده می شود.
قالیشویی راگا دارای تجهیزاتی به روز است كه سرعت كار و كیفیت را دو چندان می كند.
شماره تماسهای راگا: دفتر مركزی: ۲۲۵۱۰۰۴۱ – ۲۲۵۱۸۰۰۱، شعبه غرب: ۴۴۰۲۴۷۷۱ – ۴۴۰۲۴۸۸۱ – ۸۶۰۱۸۰۴۸ – ۸۸۵۶۹۷۲۸، شعبه شرق: ۷۷۷۳۹۴۴۷ – ۷۷۷۳۹۴۵۰ – ۳۳۸۳۵۰۷۱ – ۳۳۸۰۳۵۷۷ و شعبه شمال: ۲۲۳۲۵۹۱۷ – ۲۲۳۱۴۵۱۴ این مطلب، یك خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

1397/10/09
14:21:00
5.0 / 5
5145
تگهای خبر: خدمات , قیمت , كیفیت , مشتری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها