تب كریمه كنگو 5 كشته برجا گذاشت

تب كریمه كنگو 5 كشته برجا گذاشت رصد كالا: ایرنا نوشت: از شروع فصل گرما تابحال 54 نفر به بیماری تب كریمه كنگو مبتلا شده اند. وزارت بهداشت تعداد كشته ای این بیماری را 5 نفر اعلام نموده، حالا رئیس سازمان دامپزشكی كشور نیز با تایید این رقم می گوید: كشته ها در سه استان سیستان و بلوچستان، گیلان و اردبیل بودند.


بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو اولین بار در سال ۱۹۴۴ میلادی در شبه جزیره كریمه Crimea و در سال ۱۹۶۹ در كنگو Congo گزارش شد و در سال ۱۹۷۰ میلادی در ایران مورد شناسایی قرار گرفت و در بعضی موارد در استان های كشور ما نیز ابتلای قطعی انسانی تب كریمه كنگو گزارش شده كه بیشترین موارد مربوط به استان های مرز شرقی سیستان و بلوچستان بوده است.
این بیماری بیشتر در مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی، خاورمیانه، عراق، هند، افغانستان، پاكستان، ایران و غرب چین گزارش شده است.
مخزن ویروس در طبیعت كنه ها و بعد از آن گاو، گوسفند، بز و خرگوش ها هستند. این ویروس بوسیله تماس مستقیم با خون یا ترشحات فرد بیمار و لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصابها و سلاخها) به فرد سالم انتقال می یابد.
طی سالهای گذشته میزان مرگ و میر در میان مبتلایان متغیر بوده و از نظر افراد در معرض خطر نیز قصابان، دامداران و كارگران كشتارگاه ها بطور معناداری بیشترین موارد بیماری را به خود اختصاص داده اند و حتی در میان كاركنان بیمارستان ها و اشخاصی كه با انسان مبتلا سر و كار دارند مشاهده می شود.
این بیماری یكی از بیماری های خطرناك و با درصد كشندگی بالا در انسان است كه علاوه بر انتقال مستقیم از انسان به انسان، بطور معمول توسط كنه ها ویروس عامل این بیماری قابل انتقال به انسان و دام است. در صورتیكه لاشه دام در كشتارگاه های صنعتی (پیش سردكن) و یخچال اگر به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای منفی ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود با اسیدی شدن لاشه وجود ویروس غیر فعال می شود و از بین می رود
این بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور كه زمان رشد و تكثیر كنه هاست، بیشتر شایع است خصوصاً در مناسبت های خاص كه در آنها كشتار خارج از سیستم كشتارگاهی افزایش می یابد، موارد قطعی بیماری در انسان افزوده می شود.
بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو در حیوانات اهلی هیچ گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در ذبح حیوان آلودهیا یك دوره كوتاه بعد از ذبح حیوان آلوده (به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان در صورتیكه دام در مرحله ویرمیك باشد) وجود دارد.
همین طور تماس با خون و بافت بیماران به خصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی كه منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها شود، موجب انتقال بیماری می شود.
این بیماری ویروسی مقاومتش در مقابل سرما و حرارت كم است و در دمای ۵۶ درجه سلسیوس به مدت ۳۰ دقیقه از بین می رود؛ بدین سبب پختن گوشت یا پاستوریزه كردن شیر موجب از بین رفتن ویروس می شود، این ویروس به محیط های اسیدی حساس بوده و سریع از بین می رود.
در صورتیكه لاشه دام در كشتارگاه های صنعتی (پیش سردكن) و یخچال اگر به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای منفی ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود با اسیدی شدن لاشه وجود ویروس غیر فعال می شود و از بین می رود.
عملیات سمپاشی بدن و جایگاه دام بطور صرف به منظور حذف ناقلان عامل بیماری كنه ها در كانون های گزارش شده از دیگر اقدامات كنترلی است.
اما در كنار برنامه ریزی هدفمند سمپاشی، بكارگیری روش های نوین مبارزه بیولوژیك با ناقلان، آموزش و ترویج در روستاهای واقع در مناطق پرخطر و به خصوص در كانون های بیماری انسانی و اطلاع رسانی به مردم بوسیله رسانه های ملی و محلی، باید مد نظر قرار گیرد.
طبق آمارها با عنایت به اینكه درصد مرگ و میر مبتلایان در مناطق آلوده در سال های اخیر كاهش مدلول داری داشته، بنظر می رسد اقدام های پیشگیرانه درباب شناسایی بموقع و درمان مناسب و سریع موارد انسانی بسیار موثر بوده و كاهش موارد انسانی در مقایسه با سال ۱۳۹۱ و سالهای پیش از آن، مبین نقش آموزش و اقدامات دامپزشكی در كانونهای گزارش شده است.
برای كنترل بیماری گروه های در معرض خطر شامل دامداران، كاركنان كشتارگاه ها، قصابان، كشاورزان و خصوصاً روستائیان و عشایر كه به نحوی از امحاء دام سر و كار دارند، باید در موقع كشتار از وسایل حفاظت فردی همچون لباس های مخصوص، دستكش، چكمه و عینك استفاده كنند. «علیرضا رفیعی پور»، رئیس سازمان دامپزشكی كشور درباره وضعیت بروز و شیوع بیماری تب كریمه كنگو در سالجاری اضافه كرد: بر اساس گزارش های رسیده، از مجموع پنج فوتی، سه مورد مربوط به استان سیستان و بلوچستان، یك مورد مربوط به استان گیلان و یك مورد مربوط به استان اردبیل بوده است. وی یادآورشد: سال قبل نیز در همین مدت زمان بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر به این بیماری مبتلا شدند كه نزدیك ۵ تا ۱۰ نفر فوت شدند. رئیس سازمان دامپزشكی كشور اظهار داشت: با عنایت به فصل گرما، فعالیت و تكثیر كنه ها و شیوع بیماری خطرناك تب خونریزی دهنده كریمه كنگو (CCHF) كه یك بیماری ویروسی مشترك بین انسان و دام است، افزایش می یابد. وی اظهارداشت: با وقوع سیل در ابتدای سالجاری و و درگیر شدن ۲۵ استان كشور پیش بینی می شد كه امسال با تشدید شیوع برخی بیماری های دامی همچون تب كریمه كنگو مواجه شویم كه به سبب اقدامات بموقع و واكنش سریع سازمان دامپزشكی كشور در استان های بحرانی امسال با كاهش بروز بیماری حتی نسبت به سال قبل مواجه هستیم. وی كنه را عامل اصلی بروز و شیوع بیماری تب كریمه كنگو دانست و اشاره كرد: علت كاهش شیوع بیماری در كشور كاهش كشتار غیرمجاز دام، ارائه آموزش های لازم، سمپاشی جایگاه و بدن دام و كشتار دام در كشتارگاه است برای اینكه به سبب افزایش قیمت و ارزش افزوده دام زنده و گوشت قرمز به سبب مقرون به صرفه بودن امسال بخش عمده كشتار دام در كشتارگاه ها انجام می شود. رفیعی پور با آگهی به تولیدكنندگان، كشتاركنندگان و مصرف كنندگان اضافه كرد: با وجود بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو در كشور از مردم خواست از خرید هرگونه گوشت بدون مُهر سازمان دامپزشكی كشور، خرید از مراكز غیرمجاز عرضه و كشتارهای غیرمجاز دام بین راهی جدا اجتناب كنند. وی گفت: لازم است هموطنان گوشت مورد نیاز خودرا از مراكز معتبر خریداری كنند و در صورت مشاهده هر گونه علایم بیماری مراتب را با شماره تلفن های ۴۶۲۳۴۴۰۰ یا ۱۵۱۲ اطلاع رسانی كنند. محمد مهدی گویا رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت نیز گفته است: بیشتر موارد بیماری تب كریمه كنگو تابحال و در تمام طول سال هایی كه این بیماری شناسایی شده مربوط به استان های مرزی كشور و به خصوص سیستان و بلوچستان بوده است. امسال هم از ۵۴ مورد یاد شده، ۱۴ مورد مربوط به استان سیستان و بلوچستان و ۳ مورد از ۵ مورد فوت شده نیز مربوط به این استان است. در استان گیلان هم در سال های گذشته موارد معدودی از این بیماری دیده شده بود. استان گیلان امسال تابحال ۱۴ مورد مبتلاشدن به بیماری تب كریمه كنگو داشته كه یك مورد منجر به فوت شده است. در امتداد كنترل و درمان بیماری در هر دو استان سیستان و بلوچستان و گیلان تلاش های جدی صورت گرفته، اما لازم است اقدامات كنترلی تشدید شود. اگر این نكات بهداشتی كاملارعایت نشود، شانس ابتلای به بیماری افزوده می شود، برای اینكه ظاهر دام به هیچ عنوان نمی تواند نشان دهنده وجود بیماری در حیوان باشد. ۲۲۳۲۲۵


منبع:

1398/04/19
14:52:49
5.0 / 5
4416
تگهای خبر: آموزش , ارز , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها