ارزان سازی، سهم آبزیان را در بازار بالا می برد
به گزارش رصد کالا، معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: فراهمی، دسترسی اقتصادی، سلامت و پایداری ۴ مؤلفه امنیت غذایی است و برای رفع موانع در مصرف آبزیان ارزان سازی این محصولات باید در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش رصد کالا به نقل از مهر، پروتئین یکی از نیازمندی های بدن بوده که حیوانی و گیاهی قابل تأمین است. انواع گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ، حبوبات و… سرشار از مواد پروتئینی هستند. در کشور مردم بیشتر عادت به خوردن گوشت قرمز و ماکیان دارند و سهم پروتئین های دریایی و آبزیان در سفره ایرانی ها بسیار ناچیز است. سرانه ی مصرف ماهی ما حدود ۱۳ کیلو گرم بوده که هدف گذاری شده این عدد به ۲۰ کیلو گرم افزایش یابد. این در شرایطی است که مصرف سرانه ماهی در جهان حدود ۲۶ کیلو گرم است.
در حال حاضر با افزایش قیمت گوشت قرمز به نظر می آید عادت غذایی مردم کم کم تغییر کند و اقبال به بازار انواع آبزیان افزایش پیدا کند. البته نرخ برخی پروتئین های دریایی مانند میگو کمتر از قیمت گوشت قرمز نبوده و بین ۳۰۰ تا ۴۸۰ هزار تومان در نوسان است. افزایش تیراژ تولید امکان دارد قیمتها را سرشکن کرده و نرخ ماهیان را متعادل تر کند. هم اکنون هر کیلو قزل آلا پرورشی بین ۱۲۰ تا ۱۸۰ هزار تومان بوده که نسبت به قیمت گوشت مرغ با هر کیلو ۷۸ هزار تومان فاصله بسیاری دارد. حال باید دید متولیان امر برای افزایش سهم آبزیان در سفره ایرانی ها چه برنامه ای دارند. معاون وزیر جهاد کشاورزی بر کوشش برای ارتقای مصرف آبزیان در تمامی دهک های جامعه تصریح کرد و اظهار داشت: بیشتر از ۵ هزار و ۷۰۰ کیلومتر سواحل آب شور و شیرین در ایران وجود دارد که خود پتانسیل عظیمی جهت بهره برداری و توسعه تولیدات شیلاتی را به ارمغان می آورد.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، سیدمجتبی خیام نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) دسترسی اقتصادی محصولات شیلاتی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: در این حوزه احتیاج به تحقیق و توسعه است و برای رفع این چالش باید از مسیر دانش و فناوری بگذریم.
خیام نکویی در جلسه نظارت ستادی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی، اضافه کرد: در این خصوص با استفاده از الگوی کشورهای موفقی چون ترکیه یا مالزی باید در جهت رفع موانع کوشش کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بر بهره وری سبد غذایی مردم از محصولات شیلاتی تاکید و اظهار نمود: فراهمی، دسترسی اقتصادی، سلامت و پایداری ۴ مؤلفه امنیت غذایی است و برای رفع موانع در مصرف آبزیان ارزان سازی این محصولات باید در دستور کار قرار گیرد.
وی اظهار داشت: ارزان سازی با بکارگیری علم و فناوری قابل تحقق است.
خیام نکویی از مصرف پایین تولیدات شیلاتی در کشور، ابراز نگرانی کرد و بر تحول در خوراک دهی آبزیان، اصلاح نژاد و تنوع شیلاتی بعنوان مؤلفه های ارزان سازی فرآورده های شیلاتی در جهت ارتقا ارزش افزوده در تولید آبزیان تاکید نمود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به حمایت و استقبال از پیشنهادات و ایده های جدید، اظهار داشت: از افرادی که با عرضه چاره بتوانند چالشی از مشکلات بهره برداران را حل کنند تا سفره مردم رنگین تر شود، به صورت ویژه حمایت و تقدیر خواهند شد.
سهم یک درصدی آبزیان در قسمت کشاورزی
در ادامه محمود بهمنی، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، با عرضه توضیحاتی در رابطه با توسعه صید و صیادی در برنامه تحولی وزارت جهاد کشاورزی و ارزیابی ذخایر انواع ماهیان اقتصادی، اظهار داشت: بخش آبزی پروری با چالش هایی مواجه می باشد که از آن جمله میتوان تا حدی به غیربومی بودن گونه های آبزی پروری در کشور، عدم پیشبینی درست ملاحظات اقتصادی- اجتماعی، کمبود منابع آب شیرین، عدم استقبال بهره برداران از مکانیزاسیون و فقدان یک برنامه منسجم به منظور پیشگیری و کنترل بیماری های آبزیان اشاره نمود.
بهمنی سهم شیلات از ۱۲۵ میلیون تن تولید بخش کشاورزی را یک درصد توصیف کرد و افزود: ارزش اقتصادی شیلات معادل حدود ۱۰ درصد کل ارزش محصولات کشاورزی است که این آمار، نشان از اهمیت بخش شیلات در اقتصاد کشاورزی دارد.
منبع: rasadkala.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب