یك مسئول صنفی در گفت وگو با رصد كالا:

کیفیت نان ۵۰-۵۰ به هنر سازنده آرد و نان بر می گردد

کیفیت نان ۵۰-۵۰ به هنر سازنده آرد و نان بر می گردد به گزارش رصد کالا، عضو انجمن صنفی آردسازان اظهار داشت: 50درصد کیفیت نان به کیفیت آرد برمی گردد. تولیدکنندگان بایدمحصولی با مشخصات ثابت در اختیار نانوایان قرار دهند ضمن این که 50درصد کیفیت نان هم مربوط به هنر نانواست.



به گزارش رصد کالا به نقل از مهر، قیمت نان در هفته جاری افزوده شد در صورتیکه کیفیت این محصول پرمصرف در کشور همچنان پایین است. برخی علت این امر را کیفیت نوع گندم های تولیدی داخل می دانند و بعضی موضوع را به زنجیره تبدیل گندم به نان ارتباط می دهند.
در راستای ارتقا این محصول راهبردی، استاندارد ملی ۱۰۴ الزامی شده که هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
آیا روند تبدیل گندم به آرد استانداردها رعایت می شود؟ محمدرضا مرتضوی، عضو انجمن صنفی آردسازان ایران درباره ی زنجیره تبدیل گندم به آرد و کیفیت نان به خبرنگار مهر اظهار داشت: ایران جز کشورهایی است که دارای آرد تیره بوده و به طور متوسط آرد مصرفی کشور دارای ۱۳ درصد سبوس است.
وی با اشاره به برخی سخنان درباره ی استفاده از آرد سفید در نانوایی های سنتی اضافه کرد: آرد سفید آرد نول است که ۲۸ درصد سبوس گیری شده اما میانگین سبوس گیری کارخانجات ایران ۱۳ درصد است.
وی اظهار داشت: ما ۱۵ درصد از لایه های بیرونی یا سبوس را وارد آردی که درحال توزیع است، می نماییم.
این عضو انجمن صنفی آردسازان ایران با تأکید بر این که آردی که در کشور درحال استفاده است آرد سفید نیست، عنوان کرد: این تبلیغات نادرستی است که ذهن جامعه را به مسیر اشتباه هدایت می کند.

زنجیره کیفیت نان از آرد تا خمیر

مرتضوی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: بطور قطع ۵۰ درصد کیفیت نان به کیفیت آرد بر می گردد. تولیدکنندگان آرد باید محصولی با یک سری مشخصات ثابت در اختیار نانوایان قرار دهند.
وی افزود: ۵۰ درصد از کیفیت نان هم به هنر نانوا بر می گردد که چگونه آرد را تبدیل به خمیر و نان کند.

پیشرفت ایران در آردسازی

این عضو انجمن صنفی آردسازان ایران با اعلان اینکه به لحاظ تکنولوژی صنعت آرد، ایران یکی از پیشرفته ترین کشورهای جهان است، اظهار داشت: کشور ما در صنعت آرد مانند تولید روغن و لبنیات پیشرفته است.
این عضو کانون انجمن های صنایع غذایی ایران اشاره کرد: بوتیک های صنعت لبنیات و ماشین آلات صنایع روغنی جهان در ایران است؛ بدین سبب ما در بخش صنعت غذایی توانایی های توسعه یافته ای داریم و ظرفیت تولید هر نوع آردی در کشور برقرار است.

تفاوت قیمت نان های مسطح و حجیم

این عضو انجمن صنفی آردسازان ایران در پاسخ به این پرسش که چرا پس کیفیت نان در کشور پایین است، اظهار داشت: هنگامی که می گوئیم کیفیت نان پایین است باید دید با چه شاخصی این مساله مطرح می شود. نخست این که ما مصرف کننده نان های تخت هستیم. قرار بود قسمتی از این نان تبدیل به نان های حجیم و صنعتی شود.
وی اظهار داشت: تعدادی از کارشناسان غذایی معتقدند نان های حجیم نان های سالم تری هستند. قرار بود برای این امر سرمایه گذاری های گسترده ای صورت گیرد. متأسفانه هم اکنون تفاوت قیمت آردی که در اختیار نان مسطح و نان حجیم در کشور گذاشته می شود حدودا ۲۵ برابر است. یعنی نانوایان بخش حجیم آردی که تهیه می کنند حدودا ۲۰ برابر نانوایان سنتی است.

دخالت دولت در اقتصاد آرد و نان حداقل شود

این عضو انجمن صنفی آردسازان ایران در ادامه سخنان خود اشاره کرد: موضوع دخالت بیش از حد اقتصاد نان از طرف نهادهای دولتی می تواند به کیفیت آرد و نان کشور لطمه بزند. معتقدم باید دخالت در این زمینه به حداقل برسد.
وی تصریح کرد: اگر دولت می خواهد یارانه بپردازد و طبقات لطمه پذیر را حمایت کند باید خارج از مدیریت اقتصاد آرد و نان باشد.
مرتضوی در آخر اشاره کرد: اگر این بخش اصلاح گردد که بیمار مزمن اقتصاد کشور محسوب می شود، هم در بخش نان و هم آرد، توانایی هایی بسیار گسترده ای برای تامین نیازهای مردم وجود دارد.


منبع:

1403/06/24
11:44:12
5.0 / 5
198
تگهای خبر: اقتصاد , تكنولوژی , توزیع , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها