تولید حیوانات تراریخته هزینه های اصلاح دام را کاهش می دهد
به گزارش رصد کالا، رئیس بخش پژوهش های بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اظهار داشت: روشهای فنی نوین همچون تولید حیوانات تراریخته هزینه های اصلاح نژاد دام را می کاهد.
به گزارش رصد کالا به نقل از مهر، شعله قربانی، رئیس بخش پژوهش های بیوتکنولوژی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، با اشاره به این که صنعت دام و طیور و فرآورده های در رابطه با آن، سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور دارد و حتی می تواند با درآمدهای نفتی رقابت کند، به خبرنگار مهر اظهار داشت: بهره برداری از تکنولوژی های جدید زیستی می تواند بازدهی و بهره وری این صنعت را به صورت قابل ملاحظه ای افزایش دهد و سود کلانی را برای تولیدکنندگان، متخصصان و کل کشور به ارمغان آورد.
وی اضافه کرد: این فناوری ها بعنوان ابزاری قدرتمند، امروزه در اختیار به نژادگران دام قرار گرفته و می تواند روش های تولید را بهینه سازی کرده و نقش برجسته ی در ایجاد ثروت ایفا کند. روشهای فنی نوین همچون تولید حیوانات تراریخته، انتخاب بر مبنای مارکرها، تعیین تنوع گونه ها و نژادها و مهندسی ژنتیک، سرعت و دقت را افزایش و هزینه های اصلاح نژاد دام را کاهش داده اند.
قربانی با اشاره به فناوری ویرایش ژنوم بخصوص سیستم کریسپر اظهار داشت: این فناوری، انقلابی در تحقیقات زیستی بوجود آورده است و به دانشمندان امکان می دهد تا ژن های خاصی را با دقت بالا حذف، اضافه یا تغییر دهند.
رئیس بخش پژوهش های بیوتکنولوژی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در ادامه به کاربردهای گسترده فناوری های زیستی در صنعت دام و طیور اشاره و خاطرنشان کرد: این فناوری در حوزه هایی مانند کلونینگ مولکولی ژن ها، انتقال ژن، دستکاری ژنتیکی حیوانات، دستکاری ژنتیکی میکروب های شکمبه و تولید واکسن های دامپزشکی به کار می آید. این شیوه ها نه تنها به افزایش بهره وری و کاهش تلفات کمک می کنند، بلکه تأثیرات مثبتی بر کیفیت محصولات دامی و حفظ محیط زیست دارند.
این کارشناس امور دام با تکیه بر اهمیت بیوتکنولوژی دام بعنوان یک اولویت راهبردی برای کشور، اظهار داشت: با عنایت به اهمیت اقتصادی صنعت دام و طیور، بیوتکنولوژی دام باید بعنوان یکی از اولویت های اصلی دامپروری در کشور درنظر گرفته شود. متاسفانه، با وجود ظرفیتهای بالای این حوزه، توجه به بیوتکنولوژی دام در کشور در حد مطلوبی نبوده و احتیاج به اقدامات فوری و قاطع برای جبران عقب ماندگی ها احساس می شود.
رئیس بخش پژوهش های بیوتکنولوژی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور در انتها تصریح کرد: فناوری های زیستی با عرضه راهکارهای نوین، آینده ای روشن را برای صنعت دام و طیور رقم خواهد زد. استفاده از آنزیم ها، پروبیوتیک ها، پری بیوتیک ها و خوراک های تغییر یافته ژنتیکی، نمونه هایی از این کاربردها هستند که می توانند به بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و دامی منجر شوند. با عنایت به افزایش تقاضای جهانی جهت استفاده از این فنآوری ها، انتظار می رود شاهد کاربردهای بیشتری از این فنآوری ها در آینده نزدیک باشیم.
منبع: rasadkala.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب