مدیركل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات:
صید کیلکاماهیان دریای خزر به ۳ هزار و ۲۸۸ تن رسید
رصد کالا: برمبنای آخرین آمار ارائه شده، میزان صید کیلکاماهیان دریای خزر توسط 71 فروند شناور کیلکاگیر به 3 هزار و 288 تن رسید.
به گزارش رصد کالا به نقل از مهر، رضا عباسپور نادری، مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با اشاره به این که صید کیلکا ماهیان دریای خزر از شروع تیر ماه امسال شروع شده است، اظهار داشت: برمبنای آخرین آمار ارائه شده، میزان صید کیلکا ماهیان دریای خزر به ۳ هزار و ۲۸۸ تن رسید.
وی با اشاره به این که در زمان مشابه سال قبل میزان صید ۳ هزار و ۵۴۵ تن کیلکا ماهی به ثبت رسیده بود، اظهار داشت: صید امسال تا کنون حاکی از کاهش ۷ درصدی در مقایسه با زمان مشابه سال قبل است.
وی با اشاره به این که سال قبل ۷۳ فروند شناور کیلکاگیر در آب های استانهای مازندران و گیلان به صید کیلکا اشتغال داشتند، بیان کرد: امسال با حذف دو فروند شناور از چرخه صیادی کیلکا، تعداد شناورهای فعال به ۷۱ فروند کم شد.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، سرانه صید هر شناور را امسال ۴۶ تن اعلام و اشاره کرد: سال قبل این سرانه ۴۹ تن برای هر شناور بود که در نتیجه امسال با کاهش حدود ۵ درصدی همراه هستیم.
وی با اشاره به این که مجموع شب های دریاروی امسال در مقایسه با سال قبل با رشد ۵ درصدی همراه بوده است، اظهار داشت: امسال دو هزار و ۲۵۹ شب دریاروی داشته ایم در صورتیکه سال قبل در همین مدت دو هزار و ۱۳۹ شب دریاروی به ثبت رسیده بود.
عباسپور نادری با اشاره به این که امسال ۴۲ فروند شناور کیلکاگیر به صید اینگونه ماهی در آب های استان مازندران اشتغال دارند، عنوان کرد: از مجموع صید اعلام شده هزار و ۸۷۴ تن به صیادان این استان متعلق می باشد که با رشد ۳ درصدی نسبت به سال ماقبل آن هم راه است.
وی همین طور تعداد شناورهای کیلکاگیر فعال در استان گیلان را طی سال ۱۴۰۳، ۲۹ فروند اعلام نمود و اضافه کرد: میزان صید کیلکای استان گیلان امسال با کاهش ۱۸ درصدی به هزار و ۴۱۴ تن رسیده است.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران اشاره کرد: کیلکا ماهیان از آبزیان باارزش دریای خزر هستند که با بهره گیری از روش صید تورهای قیفی شکل توسط لنج های صیادی کیلکاگیر برداشت می شوند.
وی تصریح کرد: ارزش غذایی و پروتئینی بالا در کیلکا ماهیان می تواند پتانسیل مناسبی برای مصرف انسانی و ایفای نقش بیشتر در تغذیه روزمره مردم باشد تا هم نیاز به پروتئین سفید را مرتفع کرده و هم به سبب فروش با قیمت بهتر، تامین منافع جامعه صیادی زحمتکش و ساعی را بصورت مناسب تری انجام دهد.
عباسپور نادری بیان کرد: از آنجائیکه کیلکاماهیان در اعماق بالاتر از ۴۰ متر صید می شوند به همین دلیل از خاصیت غذایی بسیار بیشتری در مقایسه با سایر آبزیان حتی ماهیان استخوانی برخوردار می باشند، اما متأسفانه به سبب عدم آگاهی عموم مردم از این امر قیمت کیلکا همچنان پایین است.
وی با اشاره به این که می توان با فرآوری ماهیان کیلکا و ایجاد تنوع غذایی با بهره گیری از این محصول مشتریان بیشتری پیدا کرد، اذعان کرد: در سالهای اخیر تلاش تشکل های صیادی بر افزایش مصرف انسانی کیلکا ماهیان است تا سود بیشتری عاید صیادان شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب