وکیل خانواده کیست و چه وظایفی دارد؟

وکیل خانواده کیست و چه وظایفی دارد؟ رصد کالا: مهم ترین و نخستین نهاد اجتماعی که اشخاص به آن وارد می شوند خانواده است. خانواده با ازدواج زن و مرد شکل می گیرد و خانواده با به دنیا آمدن فرزندان گسترده تر می شود. از این رواشخاص دارای حقوق  و تکالیفی می باشند که عدم رعایت آنها موجبات فرو پاشی خانواده ها می گردد.




نظر بمراتب فوق اشخاص جهت آگاهی از حقوق و تکالیف خود نیاز به وکیل خانواده دارند که در ادامه به بررسی وکیل خانواده و شرح وظایف وکیل خانواده و دعاوی که در صلاحیت دادگاه خانواده است می پردازیم. برای کسب اطلاعات دراین زمینه با ما همراه باشید. وکیل خانواده کیست؟
وکیل خانواده به وکیلی گفته می شود که در حوزه امور خانوادگی فعالیت و تجربه دارد به عبارتی متخصص در دعاوی خانوادگی است. دعاوی خانوادگی اختصاص به روابط خانوادگی و شخصی میان افراد دارد. مانند طلاق، مهریه، نفقه، حضانت... می باشد. وظایف وکیل خانواده چیست؟
۱. مهم ترین وظایف وکیل خانوادگی کوشش برای تحقق عدالت و رعایت اصول اخلاقی و تمامی اقدامات لازم بمنظور پیروزی در پرونده.
۲. دفاع از حقوق موکل
۳. پیگیری پرونده وگزارش اطلاعات پرونده به موکل. وکیل خانواده باید بعد از قبول پرونده، در فرصت زمانی معقول و منطقی به سوالات موکل خود در حوزه پرونده پاسخ دهد و روال کار و رای دادگاه را برای موکل تشریح نماید.
۴. حفظ اسرار موکل: وکیل دادگستری موظف به حفظ اسرار مربوط به موکل خود بوده و باید از تبانی با طرف مقابل پرونده خودداری کند. قابل اعتماد بودن وکیل و داشتن انصاف و رفتار صحیح در قبال موکل از دیگر تعهدات وکیل خانواده می باشد.
۵. حضور در دادگاه بعنوان نماینده موکل خود و دفاع از آنها
۶. ارائه مشاوره حقوقی خانواده تخصصی باتوجه به شرایط موکل خود و کوشش برای صلح و مدارا میان زوجین بایستی ایفا نماید، بطورمثال با توضیح کامل و تفهیم شروط ضمن عقد ازدواج، تعهدات، حقوق و تکالیف طرفین را برای آنان شفاف سازی نماید و از این طریق مانع بروز اتفاقات ناخوشایند و اختلافات را در آینده گردد. اقسام دعاوی خانوادگی چیست ؟
ماده ۴ قانون پشتیبانی از خانواده دعاوی خانواده را که در صلاحیت دادگاه خانواده است را تعیین کرده است. بر طبق این ماده، دعاوی خانوادگی در صلاحیت دادگاه خانواده به شرح زیر هستند:
نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن ؛ نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح ؛ شروط ضمن عقد نکاح ؛ ازدواج مجدد ؛ جهیزیه ؛ مهریه ؛ نفقه زوجه و اجرت المثل ایام زوجیت ؛ تمکین و نشوز ؛ طلاق، رجوع از طلاق، فسخ و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن ؛ حضانت و ملاقات طفل ؛ نسب ؛ رشد، حجر و رفع آن ؛ ولایت قهری، قیمومت، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان ؛ نفقه اقارب ؛ امور راجع به غایب مفقود الاثر ؛ سرپرستی کودکان بی سرپرست ؛ اهدای جنین و تغییر جنسیت.
مهم ترین دعاوی خانواده که می توان از وکیل خانواده استفاده کرد؟
۱-طلاق توافقی: یکی از مهم ترین و پر تکرار ترین دعاوی خانواده طلاق توافقی است. طلاق توافقی، به طلاقی گفته می شود که زوجین باید در مورد همه حقوق مالی و غیر مالی ناشی از نکاح مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و زمان و نحوه ملاقات، جهیزیه و اجرت المثل و … به توافق برسند تا بتوانند روند طلاق توافقی را به آسانی طی نمایند.
در طلاق توافقی دادگاه هر توافقی در این موارد را در حکمی که صادر می کند درنظر می گیرد و آنرا در گواهی عدم امکان سازش که یکی از مهم ترین مدارک برای طلاق توافقی است، ذکر می کند. زوجین باید در حخصوص نحوه توافقات خود از مشاوره وکیل خانواده استفاده کنند برای اینکه توافقات اشخاص در طلاق توافقی خیلی مهم می باشد.
۲-طلاق از جانب زن: مطابق مقررات قانون مدنی و مقررات فقهی، حق طلاق با شوهرمی باشد و شوهر می تواند با پرداخت کلیه حقوق مالی زوجه مانند مهریه، اجرت المثل زن در زندگی مشترک و شرط نصف دارایی و نفقه ایام عده نسبت به طلاق اقدام نماید.
اما در طلاق به درخواست زوجه، زوجه برای گرفتن طلاق بدون رضایت شوهر راهی سخت و دشوار در پیش دارد. بدون شک سخت ترین و مهم ترین پرونده خانوادگی در دادگاه خانواده، درخواست طلاق از جانب زن می باشد. زن تنها با داشتن دلیل موجه و اثبات آن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند مانند اثبات عسر و حرج زن به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی اعتیاد مضر شوهر، نپرداختن نفقه حداقل به مدت ۶ ماه، بچه دار نشدن زوج، ترک زندگی توسط زوج، ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول و غیره
۳-طلاق به درخواست مرد: مطابق مقررات کشور ما حق طلاق با مرد می باشد و مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در قانون و پرداخت کلیه حقوق مالی زن را طلاق دهد و نیازی به داشتن هیچ نوع دلیل نیست.
۴-مهریه: برای مطالبه مهریه در مرحله اول باید به دفتر ازدواجی است که عقد آنجا ثبت رسمی شده است مراجعه و درخواست صدور اجراییه کرد. در مرحله بعدی بعد از صدور اجراییه باید به اداره ثبت اسناد و املاک ( اداره اجرای پنجم مهریه) مراجعه و تقاضای ممنوع الخروجی زوج و توقیف اموال را خواست. درباب پرونده مهریه باید از وکیل خانواده مشاوره بگیرید تا به یک نتیجه مطلوب برسید.
۵-اجرت المثل ایام زوجیت: مطابق تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً به عهده وی نبوده و عرفاً برای آن کار اجرت المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می نماید.
شرایط مطالبه اجرت المثل زن در زندگی مشترک این است که اولا زن باید ثابت کند که در منزل کارهایی را انجام داده که وظیفه او نبوده است ثانیا به دستور شوهر مبادرت به این کارها می کرده است و ثالثا قصد این که بصورت رایگان باشد نداشته است. به تعبیر حقوقی تبرعی نبوده یعنی رایگان نبوده است.
۶-حضانت فرزند: وظیفه حضانت فرزند بر عهده والدین است. حق و در عین حال تکلیفی است که قانون برای حفظ و نگهداری کودک به والدین سپرده است. طبق قانون حضانت فرزندان تا سن هفت سالگی را بر عهده مادر و پس از آنرا به عهده پدرمی باشد.
حضانت فرزند دختر پس از هفت سالگی تا ۹ سالگی با پدر و حضانت فرزند پسر پس از ۷ سالگی تا ۱۵ سالگی با پدر است و بعد از آن به انتخاب خود ادامه زندگی با پدر و یا مادر را انتخاب می کنند.
۷- تمکین: تمکین دربه مدلول اطاعت کردن زن از شوهر در انجام وظایف زناشویی و سکونت و ماندن در منزل مشترک و حسن رفتار می باشد. اگر زن از شوهر خود تمکین نکند طبق قانون ضمانت اجرا هایی درنظر گرفته شده است که شامل عدم استحقاق نفقه، اجازه ازدواج مجدد به مرد، محروم شدن زن از نصف دارایی مندرج در سند ازدواج و طرح دعوای الزام به تمکین می باشد.


منبع:

1400/07/03
18:52:32
5.0 / 5
879
تگهای خبر: تخصص , متخصص , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها