مناظره داغ کاندیداها در حوزه ی اقتصاد

مناظره داغ کاندیداها در حوزه ی اقتصاد به گزارش رصد کالا، نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ امشب برگزار گردید.


به گزارش خبرگزاری رصد کالا، نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ امشب با حضور محمد باقر قالیباف، مسعود پزشکیان، سعید جلیلی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، علیرضا زاکانی و مصطفی پورمحمدی درحال برگزاری است.
قاضی زاده هاشمی: مردم از وعده ها خسته شده اند
امیرحسین قاضی زاده هاشمی به عنوان نخستین نفر در این میزگرد اظهار داشت: یاد شهید رئیسی را گرامی می داریم. به عنوان عضوی از تیم ایشان تصمیم گرفتم، راهی که او طی کرده را ادامه دهم. در شروع بحث عرضی را نسبت به براداران و تذکری به خودم دارم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: همه عزیزان سابقه طولانی در خدمت دارند و متعلق به دولتی بودند و سابقه دارند؛ نباید برگردیم و گذشته را نقد نماییم. باید جایگاه خویش را بدانیم. مردم از وعده خسته شده اند و باید بگوییم کار خویش را با چه روشی و با چه تیمی انجام می دهیم. چگونه می خواهیم قانون برنامه هفتم را انجام دهیم؟ سابقه کاری خود نشان دهنده این اقدامات است.
او افزود: وقتی نتوانیم به تحقق وعده های خود نائل شویم، مردم با صندوق های رای قهر می کنند. برای رشد اقتصادی ۸ درصد بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار نیازمند سرمایه گذاری هستیم. جدی ترین کار ما در داخل قانون هدفمندی یارانه ها است که به درستی انجام نشده است.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: به بخش خصوصی اعتماد نکردیم. باید کاری نماییم تا بخش خصوصی به عنوان شریک راهبردی به ما کمک نماید و بتوانیم شوک های ارزی را کاهش دهیم.
قالیباف: رئیس جمهور باید حواسش به رشد اقتصادی و پروژه های کلان باشد
قالیباف به عنوان نفر دوم در این مناظره انتخاباتی بیان کرد: انتخابات فرصت بزرگی است که در اختیار یکایک مردم عزیز ایران است تا برای آینده خود و فرزندانتان و ایران عزیزمان تصمیم بگیرید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: رئیس جمهور وظایف سنگینی دارد، بنابراین انتخاب شما در این مقطع مهم می باشد. یکی از وظایف رئیس جمهور توجه به حوزه اقتصاد بخصوص برای کارگران، محرومان، پرستاران، مددجویان، کمیته امداد و بهزیستی و آنهایی است که حقوق ثابتی دارند و صدمه می بینند.
او افزود: امروز بازنشستگان کشوری و لشکری و ایثارگران با مشکلات مواجهند. در دهه نود مشکلات زیادی داشتیم. رشد اقتصادی یک درصد و رشد نقدینگی ۲۶ درصد داشتیم. دوره کرونا را داشتیم. زنان ما در آن شرایط همه بچه ها را حفظ کردند و هم مادرخرج بودند، هم اکنون وقت جبران است.
قالیباف بیان کرد: برنامه هفتم کار مشترک دولت سیزدهم و مجلس یازدهم است و باید آنرا اجرا نماییم. رئیس جمهور باید حواسش به رشد اقتصادی و پروژه های کلان باشد. باید قفل این حرکت را بشکنیم و کار دولت رئیسی را ادامه دهیم و نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف نماییم.
وی افزود: هدر دادن سرمایه های امروز ۳/۵ برابر سرمایه هایمان است. در دولت خدمت و پیشرفت با حضور شما و سرمایه گذاران اقتصاد قوی خواهیم داشت تا حقوق مردم را متناسب با تورم حفظ نماییم. سرمایه گذار و عموم مردم باید از رشد اقتصادی بهره مند باشند.
پزشکیان: ارتباط با کشورهای جهان از ملزومات ماست
مسعود پزشکیان در ادامه مناظره اظهار داشت: اگر نتوانیم انسجام داخل را حفظ نماییم هر چقدر برنامه بنویسیم اجرا نمی گردد. برنامه ای که نوشته شده ۲۶ فصل است. دولت آینده باید روی ۲۶ فصل برنامه ریزی کند.
پزشکیان اضافه کرد: امکان ندارد که ما بدون ارتباط و باز کردن مرزها و ارتباط با دنیا بتوانیم رشد اقتصادی را به ۸ درصد برسانیم. سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار پول لازم داریم. تهیه این پول بدون ارتباط با دنیا غیر ممکن است بنابراین ارتباط با کشورهای جهان از ملزومات ماست.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: تولیدکنندگان نباید دستشان بلرزد که فردا چه بلایی سرشان می آید و باید دارای آزادی عمل باشند. باید دست قشر تولیدکننده را باز بگذاریم.
جلیلی: امروز ایران می تواند جهش داشته باشد
جلیلی هم در ادامه برنامه اظهار داشت: عید سعید قربان را تبریک می گویم. به سوالات دو ایراد وارد است، ابتدا این که اگر چیزی قانون می شود نباید در آن تردید وارد شود، یعنی رشد ۸ درصد یک لزوم قانونی می باشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: مردم باید انتخاب کنند که این لزوم را چه کسی می تواند به بهترین شکل اجرا نماید. در برنامه ها برای رشد عوامل بسیاری وجود دارد. این که رشد فقط منوط به سرمایه شود اشتباه است.
او اظهار داشت: هم سرمایه و هم مدیریت این سرمایه مهم می باشد و نیروی انسانی فرصت ماست. همینطور فناوری ها میتوانند کشور را رشد دهند، اما نکته مهم اینست که اگر می گوییم رشد ۸ درصد باید اجرا شود، در برنامه هفتم هم تاکید شده در اینجا ۴۷ برنامه خواسته شده تا دولت این را تهیه نماید.
جلیلی بیان کرد: اگر هنوز در اصل رشد تردید داشته باشیم با مشکل مواجه می شویم. امروز این رشد محقق می شود و می تواند صورت گیرد، به شرط این که از فردای انتخابات کار را جدی بگیرید.
او اظهار داشت: باید فرصت های کشور را بشناسید. یک جهان فرصت واقعی است و و این رشد را دنبال کند، اما لازمه اش اینست که گمان نکنید فقط با جذب سرمایه محقق می شود. این مدیریت می خواهد و از همه مهم تر مشارکت آحاد جامعه است. دولت باید برای تمام آحاد جامعه بستر نقش آفرینی را بوجود آورد.
زاکانی: مردم درآمد ریالی دارند، اما دلاری خرج می کنند
زاکانی هم در این برنامه اظهار داشت: امید دارم بتوانیم ادامه دهنده راه سید شهیدان خدمت، آقای رئیسی باشیم. بنده یک پزشک هستم. پزشک اگر تشخیص غلط دهد نسخه غلط می پیچد. مشکل اقتصادی ایران تحریم آمریکا نیست. تجویزهای اقتصادی آمریکاست،
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: بنده برای تحول در اقتصاد، ارتقای شاخص پیشرفت، عدالت و ثبات اقتصادی، دلارزدایی و افزایش قدرت پول ملی برنامه دارم. جهش تولید با تولید محصول محور و با ارزش افزوده بالا را پیگیری می کنم.
او افزود: نکته سوم حاکمیت مردم در اقتصاد را باید بپذیریم. نکته بعدی توزیع عادلانه ثروت را باید در دستورکار قرار دهیم. مشکل اینست که مردم ریالی درآمد کسب می کنند اما با مسیری که ما طرح کردیم دلاری خرج می کنند.

مصطفی پورمحمدی: تحریم ها مهم است

مصطفی پورمحمدی نامزد دیگری بود که در رابطه با برنامه هفتم توسعه و پرسش متخصصان پاسخ داد و اظهار داشت: ما همه اقتصادی را می دانیم و با اعداد و ارقام آشنایی زیادی داریم اما مردم لمس می کنند و روزمره درگیر مشکلات اقتصادی هستند. وقتی با کارشناسان بسیاری مباحثه داشتم و نظرات آنان را شنیدم یک دغدغه مشکلات جدی دارند و معتقدند مساله اقتصاد و حل مشکلات اقتصادی صرفاً چاره اقتصادی ندارد و مقوله ای پیوسته با مسایل دیگر است. نمی شود بدون توجه به مسایل دیگر چاره عرضه داد و نظر من هم همین است. مگر می شود یک مشکل مهم مانند مسایل اقتصادی را از این منظر حل کنیم؟ در زمینه بین الملل ما با تحریم ها رو به رو هستیم و به آسانی می گویند مهم نیست؟ مگر می شود؟ تحریم آزاردهنده است و حمل و نقل مالی را گرفتار مشکل کرده است. ما در فهرست سیاه قرار گرفتیم و تمام مسایل تجاری ما قفل شده است. از آن طرف در داخل کشور حرکات سیاسی و حمله به سفارتخانه ها می شود و مشکلات و تحریم ها را بیشتر می کند. همینطور در مطالبی چون جنگ اکراین و تایوان هزینه را می دهیم اما نمی توانیم از فرصت آن استفاده نمائیم.

او افزود: اقتصاد ما بزرگ است و ما باید با دنیا کار نماییم و نیازهای مردم را تأمین نماییم. مگر می شود مسایل داخلی را نادیده گرفت، رهبری بارها بر این مساله تاکید نمودند اما ما گوش نکردیم و یکسری داریم صدمه می زنیم و مردم را مأیوس کردیم. ما نمی توانیم بدون وفاق ملی مشکلات و تحریم ها را حل نماییم، ضمن این که باید اعتمادسازی نماییم.

قاضی زاده: تصمیمات اشتباه ما را مردم هزینه می کنند

قاضی زاده در واکنش به سخنان دیگر کاندیداها اظهار داشت: باز هم حرف های کلی شنیدیم. حرف هایی که تکرار شده و مردم به آن اعتماد کردند و فرصت دادند و برای ما رشد اقتصاد منفی در یک دهه به وجود آورده است. تصمیمات اشتباه ما را مردم هزینه می کنند. چرا اسم دولت را خانواده گذاشتم؟ چون هر تصمیمی که در ابعاد داخلی و خارجی می گیرم، مردم را هم پشت آن تصمیم به عنوان نسخه شفابخش قرار می دهیم اما این تصمیمات سبب می شود که بیشتر از 11 میلیون نفر مجرد داریم، حجم طلاق اضافه شده است. من در دولت خانواده به مساله جزیی می پردازم و هر تصمیمی که می گیریم اثر آن در زندگی مردم چه می شود.

وی در ادامه با اشاره به سخنان پورمحمدی اظهار داشت: دوستان به جای این که موضوعات را مطرح کنند که نسخه های قبلا عرضه شده است و نتیجه آن بد بوده است باردیگر از طرح آن بپرهیزند که این که با چه نسخه ای مساله را حل و فصل نماییم. اقتصادمان پیش بینی ناپذیر است و می خواهیم بخش خصوصی را وارد مشارکت نماییم.

وی افزود: جایی باید دولت وارد شود که بخش خصوصی وارد نشده است و هر روز نباید از جیب صادر کننده هزینه نماییم.

وی اظهار داشت: برای جلب سرمایه گذاری باید بسته مشرکت درست نماییم شهرک صنعتی مشترک درست نماییم. از این تولیدات به صورت ویژه حمایت نماییم. ما در راهبری صنعتی سیاست های ارزی تجاری مان معکوس است و باید سیاست تجارت خارجی به نفع تولید و خانوار باشد و سیاست های ارزی به نفع تولید باشد. این همه شرکت دانش بنیان داریم که روغن داخلی باکیفیت بالاتر می توانند ایجاد کنند و باید کاری نماییم مردم با بوجودآوردن رقابت و قدرت، امکان انتخاب کالای باکیفیت ارزان پیدا کنند.

قالیباف: تصمیمات غلط گرفته ایم

سپس محمدباقر قالیباف با اشاره به سخنان سایر نامزدها اظهار داشت: آقای پزشکیان به انسجام اشاره کردند و آقای پورمحمدی به مسایل در رابطه با اقتصاد اشاره کردند و من هم قبول دارم و وقتی حرف از سرمایه گذاری می زنیم، خودش یک بحث مهم می باشد و راندمان در کنار آن اهمیت دارد. بهره برداری یعنی درست اجرا کردن به این معنا که بتوانیم از ظرفیت اندیشمندان استفاده نمائیم و تصمیم سازی نماییم. مهم ترین مبحث برنامه هفتم خانواده محوری است و این مساله مهم می باشد. در برنامه هفتم شورای راهبری وجود دارد و هر کجا در اجرای برنامه مشکلی پیش آمد، کمیته ای وجود دارد که اگر لازم شد اصلاحات را انجام دهد. اما قانون است و باید اجرا نماییم نمی شود کنار گذاشت و انسجام را از دست دهیم.

ما داریم منابع را هدر می دهیم و باید از این انرژی در حوزه پتروشیمی فقط هفت و نیم درصد استفاده می نماییم و اگر ما مراقب این هدر رفت ها باشیم می توانیم دو برابر ظرفیت خویش را افزایش دهیم و مدیر قوی می خواهیم که بتوانیم این کار را انجام دهیم. ما اقتصاد را پیش بینی پذیر نکردیم و تصمیمات غلط گرفته ایم. همین 48 ساعت گذشته یک وزارتخانه بخشنامه ناگهانی منتشر نموده است و این سبب فرار سرمایه گذاران شده است.

پزشکیان: خرید ماشین های دست دوم برای ما شده افتخار، آیا این برازنده مردم ایران است؟

پزشکیان هم اظهار داشت: سیر تاریخی و تجربه بین المللی نشان میدهد فردی که تجربه داشته باشد راهش مشخص می شود. هیچ کشوری بدون صادرات و رشد اقتصادی موفق نمی گردد. ما نفت را مفت می فروشیم چه کسی می خواهد پاسخ را بدهد؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: خرید ماشین های دست دوم برای ما شده افتخار، آیا این برازنده مردم ایران است؟ ما تحریم را دور می زنیم، اما در مسیری که می رویم بخور بخور وجود دارد. اگر اقتصاد شفاف نشود و بازار مدیریت نشود موفق نمی شویم.

وی افزود: امکان ندارد که با این تحریم ها بتوانیم یک شریک تجاری خوب داشته باشیم. ۴۰ سال است می گوییم درستش می نماییم اما روز به روز بدتر می شود. ما نمی توانیم فناوری جدید را وارد صنعت نفت نماییم و درحال از دست دادن منابع خود هستیم.

پزشکیان بیان کرد: تورم ۴۰ و افزایش حقوق ها ۲۰ درصد این گونه نمی شود ادامه داد. ما فقط وعده می دهیم روز به روز وضعیت مردم بدتر می شود. کدام دانشمندی گفته که ما اگر این روند را ادامه بدهیم به نتیجه می رسیم؟

جلیلی: رئیس باید فرصت ها را بشناسد

جلیلی اظهار داشت: این مطالبی که گفته شد بهتر است مصداقی باشد. این که می گوییم رشد ۸ درصد محقق میشود لازمه اش دیدن فرصت هاست. باید اولویت داشته باشیم، یعنی اگر در رابطه با صادرات و ارزآوری صحبت میکنیم باید به مأموریت تک تک دستگاهها تبدیل گردد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: برای دانشگاهیان چه ماموریتی ایجاد کردیم؟ در صورتیکه یک ظرفیت بزرگ است برای کشور. همان کسی که می گفت فشار حداکثری آمد گفت این پروژه شکست خورد، چونکه برنامه ریزی داشتیم، به دلیلی اقدامات موثر شهید رئیسی با شما توافقات بلندمدت بستند و توافقات راهبردی بسته اند و از شما بیشتر از یک میلیون نفت میخرند.

وی افزود: اگر فرصت ها را نبینیم این موفقیت ها به دست نمی آید. برای جذب سرمایه گذاری باید بسته مجوزها را فراهم کنید تا باردیگر در درون ساختارگیر نکنند. اگر شما یک ساز و کار درست نداشته باشید وارد کننده و صادر کننده شما مشکل دارد.

جلیلی بیان کرد: ایرادی در فرایند تخصیص ارز وجود دارد که اگر درصد شود خوب است. باید اولویت ها مشخص باشد. برای مثال در مبحث می ترینگ می گفتند ۲ تا ۴ درصد پرتی طبیعی است، اما چرا باید ظرفیتهای شما پرتی داشته باشد.

زاکانی: با صحبت های ناامیدکننده نباید مردم عزیز را ناامید کند

زاکانی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه مناظره بیان کرد: این صحبت های ناامیدکننده نباید مردم عزیز را ناامید کند. قالیباف در رابطه با رشد نقدینگی ۲۶ برابر صحبت کرد، در صورتیکه باید یک ظرفیت خاص برای این مساله مشخص شود.

او افزود: صحبت های پزشکیان نکات کلی داشت و همه چیز را به هم گره زد و آخرش هم نتیجه نداشت و من متوجه نشدم ایشان چطور نامزد شده است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: مردم هم اکنون اطلاعات دارند و می دانند که ترکیه عضو ناتو است و طی ۲۰ سال قبل تا امروز ۲۴ هزار میلیارد در این کشور صادرات شده است، اما ۷۰ درصد تورم داشته و ارزش لیرش هم کاهش پیدا کرده است.

زاکانی اظهار داشت: ما به این کشور چین رفتیم و ۱۳ میلیارد یورو قرارداد بستیم. می توان این اقدامات را انجام داد، اما مسیرش باید درست باشد. پورمحمدی هم مسیر را اشتباه رفته است.

پورمحمدی: نمی شود با خودفریبی و خوشبینانه با مسائل برخورد کنیم

پورمحمدی اظهار داشت: من به گذشته نظام دولت و مردم افتخار می کنم چون به توان خود باور دارند. فکر می کنم مردم و نظام کارهای بزرگی انجام داده اند، اما نباید حقیقت ها را انکار کرد. بطور قطع نقاط قوت داشته ایم و باید ضعف های خویش را باتوجه به آن حل نماییم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: باید ببینیم برنامه های قبلی که درست اجرا نشدند مشکلشان چه بوده است؟ آیا مجریان مشکل داشتند و به درستی اجرا نکردند؟ شاید برنامه مشکل دارد.

پورمحمدی افزود: ما باید تعهدات خود نسبت به مردم را عملیاتی نماییم. ساختار برنامه توسعه مشکل دارد، اما اینجا جایش نیست و بعداً توضیح می دهم. تا اعتماد نسازیم، مردم ما را باور نمی کنند و نمی توانیم رشد اقتصادی را رقم بزنیم.

او بیان کرد: نمی شود با خودفریبی و خوشبینانه با مسائل برخورد نماییم، چون که کارشناسان مشکلات را می بینند و مردم آنرا حس می کنند. ما راه را تا اینجا آمده ایم و قدرت سازی کرده ایم و در مقابل این تحریم سخت ایستاده ایم و این توانمندی ملی ماست وگرنه گرفتار فروپاشی شده بودیم. ما باید قدرت خویش را باور داشته باشیم و اشتباهات خویش را بپذیریم و با مردم صداقت داشته باشیم.
ادامه دارد
۲۲۳۲۲۳



منبع:

1403/03/29
08:28:49
5.0 / 5
261
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها